Meny

Nadal friskmelder seg selv – klar for comeback

Rafael Nadal er tilbake fra skade. Foto: AP Photo/Andy Brownbill/ File / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Natt til onsdag gjør den spanske tennisstjernen Rafael Nadal comeback i Mexico etter litt over en måned på sidelinjen.

Nadal skal ut mot sin landsmann Feliciano López i første runde av ATP-turneringen i Acapulco, Mexico.

I slutten av januar haltet han av banen i Grand Slam-turneringen Australian Open på grunn av skade i høyre bein. Men nå har han friskmeldt seg selv.

– Det ble et par ukers pause, men jeg har trent hardt. Sist uke kunne jeg starte å trene på tennisbanen igjen, og jeg føler meg helt klar, sier Nadal.

– Jeg har tidligere slitt med en del skader, og det er en del av min karriere. Selvfølgelig er det hardt å være ute, men det er ikke første gang, sier han før comebacket i Mexico.

Etter at han ble skadd har han mistet førsteplassen på verdensrankingen til sin mangeårige rival Roger Federer. Ifølge Nadal er det ikke noe mål i seg selv å ta tilbake førsteplassen på ATP-rankingen.

– Jeg spiller i Mexico fordi jeg liker det, ikke for å bli nummer én i verden. Jeg har kommet dit i karrieren at det handler mer om glede, og å spille i de riktige turneringene. Det vil jeg fortsette med, uansett om jeg er nummer én eller fem i verden.

Dersom Nadal vinner turneringen i Acapulco vil han ikke ta tilbake førsteplassen, men styrke muligheten til å gjøre det neste måned i turneringene i Indian Wells eller Miami.

(©NTB)

Populært