Bane Nor-meklingen fortsetter

Mats Wilhelm Ruland er mekler når Norsk Jernbaneforbund, Norsk Lokomotivmannsforbund og Delta møter Spekter for å komme til enighet om overenskomst i Bane Nor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Mats Wilhelm Ruland er mekler når Norsk Jernbaneforbund, Norsk Lokomotivmannsforbund og Delta møter Spekter for å komme til enighet om overenskomst i Bane Nor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er fortsatt fare for streik i Bane Nor etter at partene i meklingen ikke ble enige innen fristen midnatt. Meklingen foregår nå over 13 timer på overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 12.44 tirsdag opplyste Bane Nor at meklingen fortsatt pågår.

Dersom partene ikke blir enige, vil 101 ansatte i Bane Nor gå ut i streik fra tirsdag. Streiken vil ramme Gjøvikbanen, Kongsvingerbanen og stasjoner i Trøndelag.

Togene på Gjøvikbanen går som normalt tirsdag formiddag ettersom meklingen fortsatt pågår, opplyser Bane Nor.

Det er Norsk Jernbaneforbund, Norsk Lokomotivmannsforbund og Delta som representerer de ansatte i Bane Nor, og som mekler med arbeidsgiverforeningen Spekter.

Ved en streik vil stasjoner i og rundt Trondheim ha redusert bemanning eller være stengt, noe som vil berøre trafikken på Rørosbanen, Dovrebanen og Meråkerbanen.

Også signalberedskapen i Trondheim rammes av en eventuell streik. Det betyr at trafikken blir rammet dersom det oppstår feil som ikke kan rettes på grunn av streiken. Også godstrafikken vil bli berørt.

Personvernpolicy