Elever holder seg unna skolen etter Boko Haram-bortføring i Nigeria

Mye har vært uklart etter at en skole i Dapchi ble stormet mandag forrige uke av tungt væpnede menn fra Boko Haram. Myndighetene slo til slutt fast at 110 jenter er savnet. Foto: AP / NTB scanpix.
Mye har vært uklart etter at en skole i Dapchi ble stormet mandag forrige uke av tungt væpnede menn fra Boko Haram. Myndighetene slo til slutt fast at 110 jenter er savnet. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Over hundre jenter ble bortført av Boko Haram fra en skole i Nigeria i forrige uke. Denne uka skulle skolen åpne igjen, men det ble det ikke noe av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den offentlige jenteskolen, som ligger i Dapchi i den nordøstlige delstaten Yobe, har vært stengt siden angrepet mandag forrige uke. 110 jenter er fortsatt ikke kommet til rette.

Nøyaktig en uke senere innrømmet Nigerias regjering for første gang at jentene er bortført, ikke bare savnet. President Muhammadu Buhari omtalte selv mandag hendelsen som en bortføring.

Samme dag var lærerne i Dapchi tilbake på plass til første skoledag etter angrepet. Men elevene dukket aldri opp. Til slutt ble det besluttet at skolen fortsatt skal være stengt inntil videre.

– I sjokk

–Skolen har ikke åpnet igjen. Det er ikke grunnlag for å holde den åpen slik situasjonen er nå, sier delstatens utdanningskommissær Mohammed Lamin.

– Vi har fortsatt over 100 jenter som vi ikke har gjort rede for. De andre jentene som ble funnet, er ikke i riktig sinnsstemning til å komme tilbake til skolen. De er fortsatt i sjokk, sier han videre.

Tidligere mandag sa flere foreldre som har barn ved skolen, at barna hadde nektet å dra dit.

Redde

– Mine barn ville ikke tilbake på skolen fordi de var for redde for å dra dit. Vi foreldre er også tilsvarende redde for å sende døtrene våre tilbake dit, sier Mohammed Mele, som har to barn ved skolen.

Andre foreldre sa at de heller vil lete etter en tryggere skole for barna sine.

906 elever var på skolen da angrepet fant sted. Angrepet er blitt sammenlignet med Boko Harams bortføring av 276 jenter i Chibok i 2014. Drøyt 100 av dem har man ikke hørt fra siden.

Personvernpolicy