Klart for ny runde i Valdres-saken

Etter et avbrudd på ti måneder, vil den 46 år gamle moren i Valdres-saken igjen være på plass i Gjøvik tingrett mandag morgen. Her aktor, statsadvokat Arne Ingvald Dymbe (til venstre) sammen med tiltaltes forsvarer, advokat Aasmund Sandland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Etter et avbrudd på ti måneder, vil den 46 år gamle moren i Valdres-saken igjen være på plass i Gjøvik tingrett mandag morgen. Her aktor, statsadvokat Arne Ingvald Dymbe (til venstre) sammen med tiltaltes forsvarer, advokat Aasmund Sandland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter et avbrudd på ti måneder, vil den 46 år gamle moren i Valdres-saken igjen være på plass i Gjøvik tingrett mandag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hennes forsvarer, advokat Aasmund Sandland, bekreftet overfor NTB søndag kveld at saken skal gå som planlagt. Det regner også aktor, statsadvokat Arne Ingvald Dymbe, og tingrettsdommer Pål Prestesæter med.

Kvinnen er tiltalt for grov mishandling av datteren Angelica Heggelund (13) som ble funnet død i ei hytte på Beitostølen nyttårsaften 2015. Dødsårsaken var avmagring.

Saken ble avbrutt 25. april i fjor da den sukkersyke moren ble kjørt til sykehus etter å ha fått føling i retten. De rettssakkyndige mener hun vil kunne klare å kontrollere sin diabetes når rettssaken nå begynner på nytt.

Det er gjort tilpasninger for å minske belastningen for den tiltalte, som ekstra pauser og kortere dager i retten.

Den første av de 30 rettsdagene er satt av til tiltaltes tidligere forklaring, som blir avspilt i retten. De to neste dagene skal hun selv forklare seg. Etter en dags rettspause, skal jentas far vitne fredag 2. mars.

Det sentrale i rettssaken er fortsatt de tre månedene moren og datteren bodde sammen i hytta på Beitostølen.

Hovedforhandlingen avsluttes etter planen onsdag 4. april.

Personvernpolicy