Minst sju drept i dobbelt bilbombeangrep i Jemen

President Abd Rabu Mansour Hadi avbildet under et toppmøte mellom arabiske og søramerikanske ledere i Saudi-Arabia i 2015. Hadis regjering holder til i Aden. Foto: AP / NTB scanpix
President Abd Rabu Mansour Hadi avbildet under et toppmøte mellom arabiske og søramerikanske ledere i Saudi-Arabia i 2015. Hadis regjering holder til i Aden. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ekstremistgruppen IS sier den står bak lørdagens doble bilbombeangrep i den jemenittiske havnebyen Aden, der minst sju mennesker ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg ble rundt 40 såret i angrepet, som var rettet mot en militærleir i Tawahi i Aden, opplyser lokale sikkerhetskilder.

Ofrene var både sivile og sikkerhetspersonell.

IS uttaler via sitt talerør Amaq at gruppen sto bak «to martyroperasjoner» som hadde som mål å ramme byens antiterrorstyrke.

Aden ligger lengst sør i Jemen og er tilholdssted for landets internasjonalt anerkjente regjering. Byen har de siste månedene blitt rammet av en rekke selvmordsangrep og bombeangrep rettet mot myndighetene.

Landet har siden 2014 vært fastlåst i en maktkamp mellom president Abd Rabu Mansour Hadis regjering og houthiene. I mars 2015 innledet Saudi-Arabia og allierte land på den arabiske halvøy luftangrep i Jemen mot den sjiamuslimske houthi-militsen, i et forsøk på å sikre Hadis styre idet houthienes offensiv begynte å nærme seg Aden. Hadi selv har holdt til i Saudi-Arabia siden 2015.

Situasjonen er ytterligere komplisert ved at Iran beskyldes for å støtte houthiene, ved at separatister som støttes av Emiratene, et land som også inngår i saudi-koalisjonen, har som mål å etablere Sør-Jemen som eget land, og ved at både al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP) og IS kjemper mot både houthiene og saudi-koalisjonen.

Personvernpolicy