Meny

Stadig flere bedrifter får skattefradrag for forskning

– De bedriftene som benytter seg av skattefradraget for forskning og utvikling, skaper flere arbeidsplasser, sier statsminister Erna Solberg (H). Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske bedrifter fikk skattefradrag for over 7.600 utviklings- og forskningsprosjekter gjennom Skattefunn-ordningen i fjor.

Det er en økning på 10 prosent fra året før. Til sammen er det snakk om prosjektkostnader på 31 milliarder kroner, der det offentlige bidrar med skattefradrag på i alt 5,6 milliarder kroner.

– Skal vi lykkes med å skape et bærekraftig velferdssamfunn trenger vi et næringsliv som investerer i forskning og utvikling. Skattefunn bidrar til at bedriftene investerer mer i forskning og utvikling, og vi ser at de som benytter ordningen, skaper flere arbeidsplasser, sier statsminister Erna Solberg (H) i en pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet.

Det er Forskningsrådet som har ansvar for ordningen, som skal være enkel og ubyråkratisk og særlig treffe små og mellomstore bedrifter.

Det er en økning i alle fylker og sektorer, med unntak av underholdning og olje- og gassektoren. Sistnevnte er likevel blant de største næringene i ordningen, sammen med IKT og marin sjømat.

Regjeringen gleder seg særlig over at det er en høy vekst i Rogaland og Aust-Agder, som begge har vært rammet av oljekrisen.

Skattefunn-ordningen ble først opprettet i 2002. En analyse fra 2016, utarbeidet av Statistisk sentralbyrå, viste at 1 million kroner i støtte hadde skapt i underkant av to nye årsverk og 1,8 millioner kroner i økt årlig verdiskapning, når effekten ble målt etter tre år.

Regjeringen har bestilt en evaluering av ordningen, skal legges fram i løpet av året.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært