Kristoff spurtet til seier i Abu Dhabi

Alexander Kristoff, her avbildet under VM i fjor, viste seg sterkest i Abu Dhabi onsdag.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Alexander Kristoff, her avbildet under VM i fjor, viste seg sterkest i Abu Dhabi onsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff på den første etappen av Abu Dhabi Tour. 30-åringen spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– En herlig seier for meg og laget, attpåtil på hjemmebane for laget (De forente arabiske emirater). Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa en fornøyd Kristoff etter etappen.

Kristoff vant nylig avslutningsetappen i Tour of Oman. Stavanger-syklisten fulgte opp med en flott spurtseier inn til Madinat Zayed på den 189 kilometer lange førsteetappen i Abu Dhabi.

Den norske UAE-sprinteren vant foran italienske Guardini og Caleb Ewan fra Australia. Sterke navn som André Greipel og Danny van Poppel maktet ikke å gjøre noe med Kristoff.

Sykkelstjernen Mark Cavendish fikk ikke muligheten til å utfordre Kristoff. Briten gikk i asfalten før den offisielle starten på etappen. Han måtte bryte.

– Mark Cavendish krasjet i den nøytrale sonen. Han falt på den samme skulderen som han fikk et brudd i i fjor. Han kom seg på sykkelen, men måtte bryte kort tid etter. Vi kommer med mer informasjon etter hvert, heter det i en uttalelse fra Dimension Data-laget.

Personvernpolicy