Tyrkia: Afrin-operasjonen fortsetter tross «skitne avtaler»

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan holder en olivengrein under en tale i Ankara tirsdag. Greinen er et symbol på militæroperasjonen mot de kurdiskkontrollerte områdene i Nord-Syria. Foto: AP / NTB scanpix
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan holder en olivengrein under en tale i Ankara tirsdag. Greinen er et symbol på militæroperasjonen mot de kurdiskkontrollerte områdene i Nord-Syria. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkiske styrker fortsetter offensiven mot kurdiskkontrollerte Afrin i Syria, dagen etter at Assad-lojale styrker ankom for å støtte den kurdiske YPG-militsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi, republikken Tyrkia, vil fortsette å gjennomføre våre planer når det gjelder Operasjon olivengren med den samme besluttsomheten, selv om det er visse skitne, mørke avtaler på bakken, sa Tyrkias talsmann Ibrahim Kalin onsdag.

Operasjon olivengrein er navnet på militæroffensiven som Tyrkia innledet mot den kurdiske, USA-støttede YPG-militsen for en drøy måned siden.

Kalin avviser at Syrias president Bashar al-Assad har allierte styrker i enklaven, selv om TV-bilder fra den kurdiskkontrollerte enklaven viser at dette er tilfelle.

Tirsdag hevdet Tyrkia at de Assad-lojale styrkene var drevet på flukt.

Russland skal ha foreslått at Tyrkia bør løse konflikten i dialog med regjeringen i Damaskus. Men ifølge Kalin er det uaktuelt å forhandle direkte med Assad-regimet, som Tyrkia lenge har ønsket å bli kvitt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har ingen offisiell kontakt, sier Kalin og legger til at de har vært kontakt med det syriske regimet via Russland og Iran, som begge er Assads støttespillere.

Samtidig framholder talsmannen at Tyrkia anser det som legitimt å angripe alle som måtte støtte den kurdiske YPG-militsen.

Tyrkia anklager YPG for å stå i ledtog med PKK-geriljaen på tyrkisk side av grensen. Begge de kurdiske militsene blir ansett som terrorgrupper av regjeringen i Ankara.

– Det spiller ingen rolle hvem som forsøker å støtte dem, det kommer til å få alvorlige følger, sier Kalin.