Meny

Falla og Bjørgen trygt til finale, Kalla brakk staven

Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla er klare for finalen i lagsprint i OL. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Norge er klar for OL-finale i lagsprint i kvinneklassen etter at Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla vant sitt semifinaleheat onsdag.

Falla, som gikk ankeretappen for Norge, hadde en god luke da hun satte i gang med sin siste av tre etapper i semifinalen. Hun gikk Norge kontrollert inn til seier i heatet.

Bjørgen og Falla hadde god kontroll gjennom hele semifinalen, og førstnevnte hadde en luke på 6,7 sekunder på Sveits da hun vekslet med Falla for siste gang.

Dermed kunne den norske sprinteren slippe å bruke unødvendig mye krefter på sin siste etappe, og Norge gikk direkte til finalen sammen med det sveitsiske laget bestående av Nadine Fähndrich og Laurien van der Graaff.

Slovenia, med Alenka Cebasek og Anamarija Lampic, endte på tredjeplass i heatet, men gikk sammen med Tyskland videre som «lucky loser».

I det andre semifinaleheatet viste den amerikanske duoen Kikkan Randall og Jessica Diggins muskler. De vant heatet foran Sverige med Charlotte Kalla og Stina Nilsson, mens OAR, Finland, Polen og Frankrike alle gikk videre som «lucky loser».

Det ble en smule svensk dramatikk underveis da Charlotte Kalla brakk staven etter en veksling. En stund var Sverige kraftig på etterskudd, men gode etapper mot slutten sikret avansementet.

Populært