Meny

Ulsrud og co. avsluttet OL med storseier mot Sverige

Thomas Ulsrud hjalp Norge til seier mot erkerival Sverige og Niklas Edin med 7-2 i en lite spennende curlingkamp i OL onsdag. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske curlingveteranen Thomas Ulsrud avsluttet OL med solide 7-2 over semifinaleklare Sverige. Nordmennene endte på 6.-plass.

Muligheten for en norsk semifinale røk allerede tirsdag etter tapet for Italia. Kampen mot Sverige var dermed litt betydningsløst annen enn for den norske sluttplasseringen. Kampen var over allerede etter den sjette omgangen. Da hadde Ulsrud akkurat satt sistesteinen og sikret ett norsk poeng til 7-2.

Det norske laget fikk en grei åpning med å «stjele» et poeng i den første omgangen hvor den svenske skipen Niklas Edin hadde siste stein. Svenskene tok to poeng i den tredje omgangen før Ulsrud og hans mannskap Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae og Torger Nergård, slo til med tre poeng i den fjerde omgangen.

Med ytterligere to poeng mens svenskene hadde sistestein ble det 6-2 og kampen virket allerede kjørt for et lite inspirert svensk lag.

De var allerede semifinaleklare. Ulsrud og co. tok sjetteplassen etter å ha satt curlingsteinen nærmest "knappen" av Sør-Korea og Japan. De to lagene endte også opp med fire seire og fem tap.

Sørkoreanerne avsluttet sitt OL på hjemmebane med en populær 10-4-seier over Japan. Laget endte til slutt på 7.-plassen.

Sammen med Sverige gikk også Canada og USA til semifinale. Canada slo Danmark i sin siste kamp, mens den amerikanske veteranskipen John Shuster knuste Storbritannia med 10-4 i sin siste kamp og sikret med det en plass i semifinalen mot Canada.

Den siste semifinaleplassen om hvem som skal møte Sverige står mellom Storbritannia og Sveits. Det hele avgjøres i tie break torsdag.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært