Canadiske Leman vant mennenes skicrossgull

Brady Leman (t.v.) viste seg sterkest i finalen.
Foto Andreas Hillergren / TT kod 10600
Brady Leman (t.v.) viste seg sterkest i finalen. Foto Andreas Hillergren / TT kod 10600 Foto: NTB scanpix

Canadiske Brady Leman tok gullet i mennenes skicross i OL. Sveitsiske Marc Bischofberger tok sølvet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selve duellen sto mellom Leman og Bischofberge. De to andre finalistene, canadiske Kevin Drury og den russiske utøveren Sergej Ridzik, falt begge tidlig i finalen. Ridzik var først oppe igjen og tok seg i mål på bronseplassen.

– Det er dette som kjennetegner skicrossen. Alt kan skje, slo Europsports Andreas Håtveit fast.

Det ble som vanlig mye dramatikk og knall og fall underveis. Tittelforsvareren franske Jean-Frederic Chapuis forsvant allerede i kvartfinalen. I semifinalene var det tre utøvere fra Canada og to fra Sveits. Franskmennene som dominerte i Sotsji sto igjen med bare en mann, Arnaud Bolovolenta, men han måtte nøye seg med B-finale hvor man kjørte om plassene 5–8.

Canadiske Leman og Bischofberger fra Sveits tok seg til A-finale sammen med Drury og Ridzik.

Utslagsrundene ble noe forsinket etter flere fall underveis. Verst gikk det utover franske Terence Tchiknavorian, Christoph Wahrstötter fra Østerrike og canadiske Christopher Delbosco som alle opplevde relativt stygge fall.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy