Meny

Big Air: Bergrem til OL-finale – Kleveland og Sandbech ute

Torgeir Bergrem gikk videre fra Big Air-kvalifiseringen i Phoenix Snow Park under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Snowboarder Torgeir Bergrem blir eneste norske representant i herrenes Big Air-finale til lørdag. Marcus Kleveland og Ståle Sandbech røk ut i kvalifiseringen.

Bergrem fikk 94,25 poeng i sitt første run. Det holdt til 4.-plass blant de seks i det andre heatet som kvalifiserte seg til finalen onsdag.

– Jeg skal klinke til. Jeg kommer enten på pallen eller langt ned, sa en smilende Bergrem til Eurosport.

Carlos Garcia Knight fra New Zealand vant foran Jonas Boesiger fra Sveits i et heat som hadde svært høyt nivå: Femteplasserte Sebastien Toutant fikk 91 poeng. I heat nummer én var det kun to utøvere som fikk 90 poeng eller mer.

Kleveland og Sandbech ute

Storfavoritten Kleveland fikk det ikke til å stemme. I sitt første run fikk han 84,25 poeng. I sitt andre forsøk prøvde han seg på backside 1620, men landet ikke skikkelig. I bunnen av bakken kastet 18-åringen hjelmen i frustrasjon. Kleveland havnet til slutt på 10.-plass.

– Nå er det på det verste. Å ikke komme til finalen suger. Jeg har hatt en bra trening. Alt føltes greit. Jeg trodde ikke det skulle bli så bra nivå som det ble, sa Kleveland til Eurosport.

OL er også over for Ståle Sandbech. Han var eneste norske i det første heatet tidligere på dagen. Med 84,75 poeng havnet han på den sure 7.-plassen.

– Marcus best av alle

Dermed blir 26 år gamle Bergrem eneste nordmann lørdagens Big Air-finale.

– Det er dritkjipt. Begge har kjørt dritbra. Ståle kjørte absolutt til topp 6 i forrige heat. Marcus har vært best av alle på trening. Kjipt at det ikke klaffet. Jeg hadde gledet meg til å kjøre med dem i finalen, sa Bergrem.

(©NTB)

Populært