Meny

Utforsølv til Mowinckel: – Det er det sykeste

Ragnhild Mowinckel ble historisk med sitt andre sølv i Pyeongchang da hun var kun ni hundredeler bak gullvinner Sofia Goggia i utforbakken.

Molde-kjøreren hadde nest beste tid på toppen og lå et tidel foran italienske Goggia. Etter fjerde mellomtid var hun et tidel bak, og i mål var Mowinckel ni hundredeler bak den italienske vinneren.

En måpende Mowinckel tok seg til hodet, smilte og ristet på hodet da hun så sin egen tid i målrområdet.

– Jeg var overrasket i storslalåm (sølv), men dette her … Det er så utrolig kult. Det er det sykeste, sa hun til Eurosport.

– Du er utrolig, sa Goggia til Mowinckel da hun hadde kommet i mål.

Bronsen var det forhåndsfavoritt Lindsey Vonn fra USA som tok. Hun havnet 47 hundredeler bak gullet.

Les også: Haver-Løseth varslet Mowinckel-medalje

Historisk

En tydelig fornøyd Ragnhild Mowinckel etter utfor i sølv. Foto: Christophe Ena / AP

Mowinckel er den første norske kvinnelige alpinisten som tar en OL-medalje i utfor. 25-åringen tok også sølv i storslalåm tidligere i vinterlekene i Pyeongchang. Det var den første norske OL-medaljen i alpint for kvinner siden Laila Schou Nilsen tok bronse i kombinasjonen i 1936 (Garmisch-Partenkirchen).

Sølvet gjør at Mowinckel med sine to OL-medaljer kan kalle seg tidenes alpine vinterolympier på kvinnesiden for Norge.

– Dette hadde jeg ikke drømt om. Utfor er det jeg har brukt lengst tid på å skjønne. Jeg har kjørt fart i mange år, men det har vært ting som har gjort at jeg ikke har vært komfortabel med det. De siste to årene har det skjedd ting, og stegene har kommet fort, sa Mowinckel.

– Et følelsesmessig vrak

Det var en følelsesladd Mowinckel som møtte pressen etter å ha sikret utforsølvet.

– Jeg har stått her og tuta og grini nå. Det er så rart. Det er så mye følelser. Man reagerer annerledes hver gang, men det her er sånn sjokk. Det er utrolig stort, sier sølvvinneren til VG.

– Det er uvirkelig. Jeg har vært et følelsesmessig vrak siden jeg kom i mål og vet ikke om jeg har gått gjennom så mange følelser på en gang tidligere, sier Mowinckel.

Les også: Gull-Maren: – En større prestasjon å vinne den gule trøya enn OL-gull

Ragnhild Mowinckels reaksjon i det hun ser på resultattavla i målområdet etter onsdagens OL-utfor. Foto: Jean-christophe Bott / EPA

Uten press

Få hadde trodd Mowinckel skulle ta sølvet i onsdagens renn. Den norske jenta har nytt dagene i forveien uten press.

– Å være underdog uten forventninger gjør at du kan styre med ditt. Det er utrolig deilig. Jeg har ikke noe press, og da klarte jeg å samle meg. Jeg er glad for det, sa Mowinckel til Eurosport.

– Det er det som er kult med OL. Her er det ingenting annet enn å få ut sitt beste. Du vinner ingenting med 5.-plass. Det er å gi alt du klarer i den ene omgangen du skal gjøre. Du har ingenting å tape, sa sølvvinner Mowinckel.

Populært