Nord-Korea: Ny militærøvelse vil trampe ned spire til fred

Nord-Koreas diktator Kim Jong-un under en militærparade i Pyongyang 8. februar. Foto: AP/NTB scanpix
Nord-Koreas diktator Kim Jong-un under en militærparade i Pyongyang 8. februar. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sør-Korea varsler mer informasjon om en militærøvelse sammen med USA som ble utsatt på grunn av OL. Nord-Korea hevder øvelsen vil trampe ned en spire til fred.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sørkoreanske regjeringen holder ofte felles militærøvelser sammen med USA, tross sterke reaksjoner fra Nord-Korea. Nordkoreanerne mener øvelsene er forberedelser til krig og invasjon.

En ny militærøvelse skulle egentlig vært holdt i februar, samtidig med vinter-OL. Men Sør-Korea og USA valgte å utsette den etter at Nord-Korea gjorde det klart at de ville sende deltakere til OL.

Tirsdag fikk Sør-Koreas forsvarsminister Song Young-moo spørsmål om når den utsatte militærøvelsen vil bli holdt. Han varslet mer informasjon om saken i mars, etter at OL og Paralympics er over, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Samtidig opplyser Sør-Koreas gjenforeningsminister Minister Cho Myong-gyon at samtalene om å holde militærøvelsen beveger seg framover.

Dette vil neppe vekke begeistring i Nord-Korea. En gjennomføring av den utsatte øvelsen vil «hensynsløst trampe ned selv den vesle spiren til fred som nå er blitt sett på den koreanske halvøya», melder det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

Kim Yo-jong, søsteren til Nord-Koreas diktator Kim Jong-un, sammen med Sør-Koreas president Moon Jae-in under en konsert med et nordkoreansk orkester i Seoul 11. februar. Foto: AP/NTB scanpix

Personvernpolicy