Meny

Ballack peker på «stor kvalitetsforskjell» mellom Premier League og Bundesliga

Tidligere Chelsea-spiller Michael Ballack (nr. tre f.v.) er kritisk til utviklingen i tysk fotball. Foto: Dylan Martinez / REUTERS / NTB SCANPIX / Foto: NTB scanpix
Den tidligere Chelsea- og Bayern München-stjernen Michael Ballack mener engelsk Premier League holder et mye høyere nivå enn tysk Bundesliga.

Den tidligere tyske landslagskapteinen spilte en årrekke på toppnivå i både Tyskland og England. Nå mener 41-åringen at det har vokst fram en stor nivåforskjell på de to toppligaene.

Han viser blant annet til at Dortmund og Leipzig røk ut av mesterligaens gruppespill, mens Hoffenheim mislyktes i kvalifiseringen. Alle de engelske klubbene i turneringen har avansert til utslagsrundene.

– Galskap

– Hvis jeg skal se Bundesliga-fotball, så ser jeg på Bayern München. Bak dem er nivået lavere. Premier League har satt standarden. Jeg ser en stor kvalitetsforskjell, men den så jeg allerede for noen år siden, sier Ballack til Kicker.

– Det er ikke så lenge siden at en klubb som Dortmund var i stand til å gjøre gapet mindre, men nå ser det ut til at avstanden har vokst, legger han til.

Nylig var Mehmet Scholl, tidligere lagkamerat av Ballack, kritisk mot den nye generasjonen av tyske fotballtrenere. Ballack er enig. Han mener graden av kartlegging av spillerne er «galskap».

Manglende erfaring

– Når man evaluerer spillerne, konsentrerer man seg for lite om individet. Man måler reaksjonstid, man foretar analyser av søvn og stressituasjoner, man ser på spillernes kosthold. Absolutt alt er tilgjengelig (for analyse). Kontrollen over spillerne har gått over stokk og stein. De blir vurdert på basis av data, men vurderingen er subjektiv. Galskap, sier Ballack.

Den tidligere midtbanestrategen peker på manglende erfaring som en avgjørende faktor.

– De yngre trenerne er motiverte og har en god fotballutdannelse, men ofte mangler de erfaring fra toppnivå. Det er problemet. Vi bør i større grad involvere tidligere toppspillere, spesielt på aldersbestemt nivå. Det mener jeg er helt kritisk, sier 41-åringen.

(©NTB)

Populært