Meny

KrF og SV vil ha fortgang i etterforskning av barnesaker

Stortingsrepresentant Petter Eide (SV) mener det er justisministerens ansvar å sørge for at politiet får nok kapasitet til å få ned behandlingstiden for saker som gjelder overgrep mot barn. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
KrF og SV ber justisminister Sylvi Listhaug (Frp) legge mer penger på bordet for få ned behandlingstiden for saker som gjelder overgrep mot barn.

Både Knut Arild Hareide (KrF) og Petter Eide (SV) har sendt spørsmål til justisminister Sylvi Listhaug (Frp), melder NRK.

Kanalen meldte mandag at etterforskningen av vold- og seksuallovbrudd mot barn i gjennomsnitt tar 200 dager å etterforske. Det er 100 dager mer enn snittet for lignende saker mot andre grupper.

– Når politiet rapporterer at de har for liten kapasitet til å håndtere disse sakene, er det justisministerens ansvar å sørge for at politiet får nok kapasitet, sier stortingsrepresentant Petter Eide, som sitter i justiskomiteen.

– Det er uholdbart at saker kan ligge over 200 dager uten at man gjør noe med det. Så her forventer vi at justisministeren tar grep og handler raskt, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

Politidirektoratet innrømmer at etterforskningen tar for lang tid i flere saker. Ifølge avdelingsleder Kristin Kvigne kommer det i flere tilfeller av at sakene er svært kompliserte, og ofte har overgrepene skjedd på nett eller sosiale medier.

(©NTB)

Populært