Gull-Maren: – En større prestasjon å vinne den gule trøya enn OL-gull

Maren Lundby sikter mot flere titler denne sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Maren Lundby sikter mot flere titler denne sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maren Lundby er sulten på mer suksess. Stabiliteten i hoppbakken overrasker gullvinneren fra Pyeongchang-OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kolbukameratene-hopperen leder verdenscupen med 300 poeng når kun fem renn gjenstår.

– Det er en større prestasjon å ta den gule trøya, spør du meg. Den viser at du har vært den beste skihopperen gjennom en hel sesong, og det er det som er «verdens beste skihopper», sier Lundby til NTB.

– Jeg har jo ikke akkurat hatt den stabiliteten som min store styrke tidligere, så det jeg har prestert så langt denne sesongen er egentlig helt uvirkelig at jeg noen gang skulle få til, fortsetter gulljenta fra vinterlekene i Sør-Korea.

Hun vant seks renn på rad i verdenscupen tidligere i vinter. Det har ingen norsk hopper klart tidligere.

I egen klasse

– Kan du rote bort 300 poeng?

– Det er en reell mulighet for det, sier Bøverbru-jenta uten å overbevise noen.

– Alt kan skje, men det er en solid ledelse. Jeg tenker egentlig ikke så mye på sammenlagten, men egentlig bare på å forberede meg mest mulig til å kjempe i toppen i hvert eneste renn, fortsetter 23-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lundby har aldri tidligere vunnet verdenscupen sammenlagt, men har vært helt i egen klasse i vinter. Hun har vunnet 7 av 10 renn hittil.

– Jeg er ikke veldig overrasket over den klare ledelsen, siden tyskerne valgte ikke å stille i Zao (Japan). Sånn sett kunne det vært jevnere, men tyskerne valgte å prioritere forberedelser til OL. Godt at jeg slo dem der også, gliser Lundby.

Kollen-brøl?

Første oppgave etter OL-suksessen er dobbeltrennene i Rasnov, Romania første helgen i mars. Deretter venter storbakkerennet i Holmenkollen 11. mars, før verdenscupen avsluttes med to renn i Oberstdorf 24. og 25. mars.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg gleder meg spesielt til Kollen og Kollenbrølet, dersom det er mulig å få til. Jeg håper at jeg kan bruke tiden etter OL godt, og at lufta har gått litt ut av de andre. Jeg skal i hvert fall være klar for de siste rennene, lover Lundby.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lite tyder på at noen skal kunne ta igjen hoppdronningen fra Toten.

Spleiselag

Da Lundby kom hjem fra OL, ble det kjent at hun selv måtte betale for oppgradering til businessklasse på flyet som tok henne til vinterlekene i Pyeongchang.

Den ville komme på mellom 10.- og 15.000 kroner. En lokal innsamlingsaksjon tok helt av. Via Spleis er det nå samlet inn over 57.000 kroner.

– Helt vilt. Jeg skjønner ikke hva folk driver med. Det er jo utrolig snilt, og jeg føler jo at jeg må gi noe tilbake. Jeg kan ikke bare sitte å se på at dette skjer, sier en takknemlig Lundby.