Meny

Canadiske Virtue og Moir holdt unna i isdans

Tessa Virtue og Scott Moir omfavner hverandre etter å ha vunnet OL-gull tirsdag. Foto: David J. Phillip / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Canadiske Tessa Virtue og Scott Moir, tre ganger regjerende verdensmester, sikret seg sitt annet OL-gull i isdans tirsdag.

Duoen vant OL-gullet i 2010 i Vancouver og tok sølv i Sotsji fire år etter. Tirsdag var de tilbake på toppen av OL-pallen med en total poengsum på 206,07.

Paret var noen under ett poeng foran den franske duoen Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron, som fikk 205,28. Papadakis og Cizeron satte verdensrekord i den siste øvelsen i isdanskonkurransen, men var likevel 0,79 poeng bak canadierne totalt.

– Vi er helt klart nær slutten av vår karriere, og vi er svært stolte av denne prestasjonen. Vi kom hit for å vinne vårt annet gull, sa Moir.

– Det ble en tøff og tett konkurranse, og vi er glad for at det gikk vår vei. Vi har den største respekten for våre motstandere (det franske paret) fordi de var så gode. Vi måtte virkelig ta ut vårt beste, fortsatte han.

Tangerte Henies tre OL-gull

Det var parets tredje OL-gull ettersom de også var en det av det canadiske laget som vant lagkonkurransen tidligere i lekene.

Dermed tangerer de rekorden i antall medaljer med russiske Jevgenij Plusjenko og svenske Gillis Grafström. Med tre gull tangerer de dessuten Sonja Henie, Grafström og sovjetrussiske Jirina Rodnina.

– Vi klarte å stole på lag vårt og våre trenere, og vi kunne bare gå ut på isen og sikre gullet, sa Virtue.

Draktproblemer

Under kortprogrammet fikk sølvvinner Papadakis problemer med antrekket sitt. Mot slutten av dansen løsnet hempen på drakten, og situasjonen har fått stor oppmerksomhet under vinterlekene det siste døgnet.

Hun ble tydelig satt ut av hendelsen, og under avslutningen av dansen vistes hele brystet hennes, før hun merket det og fikk rettet opp feilen. Likevel ble den franske duoens poengsum nest best i kortprogrammet.

I finalen overgikk det franske paret seg selv med rekordsummen 123,35 poeng. Ingen har tidligere oppnådd så mange poeng i en fridans, men det var det likevel ikke nok til å tukte det canadiske paret.

Maia og Alex Shibutani fra USA tok bronsen med 187,69 poeng – over 13 poeng bak de canadiske vinnerne.

(©NTB)

Populært