Meny

Canadas Virtue og Moir med verdensrekord i isdans

Tessa Virtue og Scott Moir satte verdensrekord på kortprogrammet i isdans under OL mandag. Foto: David J. Phillip / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canadiske Tessa Virtue og Scott Moir knuste gjeldende rekord i isdans med sine 83,67 poeng i kortprogrammet i OL mandag.

Den canadiske duoen forbedret sin egen rekord på 82,68. Paret er 1,64 poeng foran sine franske rivaler Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron foran tirsdagens fridans.

– Enda bedre enn å sette rekord, var følelsen vi hadde da musikken stoppet. Vi så på hverandre og følte at vi hadde levert en sterk konkurranse, sa Tessa Virtue.

– Men vi må stå på også i fridansen tirsdag, sa hun.

Til tross for at paret imponerte publikum og dommere med sin latinamerikanske inspirerte program med samba og rumba og cha-cha-cha, er det på ingen må klart at paret skal ta sitt tredje OL-gull.

Det franske paret er kapable til å levere svært gode friprogram. I fjor brøt paret 200-poenggrensen, og de oppnådde tidenes beste score oppvisningen under EM i Moskva i forrige måned.

Under mandagens kortprogram var Papadakis uheldig med antrekket sitt. Mot slutten av dansen løsnet hempen på drakten. Hun ble tydelig satt ut av hendelsen, og under avslutningen av dansen vistes hele brystet hennes, før hun merket det og fikk rettet opp feilen.

Uansett det går mot en svært så spennende og stor dag i kunstløparenaen tirsdag.

Virtue/Moir vant OL-gullet på hjemmebane i 2010, men i Sotsji ble paret henvist til sølvet. I forrige uke var paret med å sikret at Canada tok gullet i lagkonkurransen.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært