Meny

Kristiansen om matchstraffen: – Svak dømming

Tommy Kristiansen fikk matchstraff for denne taklingen i en viktig fase av OL-kampen mot Tyskland. Foto: Matt Slocum / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Tommy Kristiansen måtte se over halve OL-kampen mot Tyskland i garderoben. Han var ikke imponert over avgjørelsen om å gi ham kampstraff.

Midtperioden var bare to minutter gammel da Kristiansen trykket til skikkelig mot tyske Sinan Akdag. Backen fikk Kristiansen rett i skulderen og ble slengt i vantet før hodet hans traff isen.

Det kunne se ut til at Akdag besvimte et sekund etter det kraftfulle treffet. Men Kristiansen er helt sikker på at han ikke traff tyskeren i hodet, som han ble utvist for.

– Jeg har sett taklingen i reprise gang etter gang, og den (utvisningen) er veldig streng. Det er en helt ren takling, jeg er ikke i nærheten av hodet hans. Det er synd at han blir skadd, men det kommer av fallet han får mot isen, sier Kristiansen til NTB.

Trolig ble dommeren lurt litt av at Akdag ble liggende igjen på isen.

– Dommeren står jo der, og han dømmer ikke for den med én gang. Han tar meg kun for at han blir liggende. Det er svak dømming, mener Kristiansen.

Mye i utvisningsboksen

For tredje OL-kamp på rad måtte Norge tåle en rekke utvisninger, og det koster mye krefter å spille i undertall i en så betydelig del av kampen. Femminutteren til Kristiansen hjalp ikke på.

– Selvfølgelig ødelegger det i det store bildet. Vi kan ikke spille så mye i undertall som vi har gjort hittil i turneringen. Vi har vært altfor mye i utvisningsboksen, og det ødelegger mye at jeg får fem minutter der, sier Sparta-løperen.

Norge endte med å tape kampen i straffeslag etter 1-1 i ordinær tid. I neste kamp må laget score flere mål for å ha en sjanse til å ta seg til kvartfinalen, mener Kristiansen.

– Vi har scoret to mål på tre kamper, og det er ikke bra nok. Vi får ta opp hansken og håpe at det løsner i neste match.

(©NTB)

Populært