Meny

Kilder: Assad og YPG sammen mot tyrkiske styrker

Syriske myndigheter og kurdisk milits skal samarbeide mot den tyrkiske offensiven mot en kurdisk enklave i Nord-Syria, ifølge kilder.

En samarbeidsavtale skal være meglet fram av Russland, opplyser kilder til nyhetsbyrået DPA. Den skal tillate paramilitære styrker alliert med syriske myndigheter å rykke inn i kurdiskkontrollerte Afrin for å bistå YPG-militsen i kampen mot tyrkiske styrker og deres allierte.

Ifølge kildene vil de regimetro styrkene rykke inn i enklaven i løpet av få timer.

YPG kontrollerer flere områder i Nord-Syria som grenser til Tyrkia. Sistnevnte ser på YPG-militsen som PKK-geriljaens syriske avlegger og har satt begge gruppene på sin liste over terroristorganisasjoner.

I januar startet tyrkiske styrker og dere allierte operasjoner mot Afrin. Enkelte mener dette har bidratt til å styrke båndene mellom president Bashar al-Assads regjering og de kurdiske styrkene, ifølge DPA.

Samtidig har det ført Tyrkia og USA på kollisjonskurs ettersom YPG er USAs nærmeste allierte i kampen mot IS i Syria.

(©NTB)

Populært