Meny

Hanyu ble historisk da han forsvarte OL-gullet

Gullvinner i kunstløp, Yuzuru Hanyu (midten), sammen med sølvvinner og landsmann Shoma Uno (venstre). Spanske Javier Fernández tok bronsen. Foto: David J. Phillip / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yuzuru Hanyu ble den første siden Dick Button i Oslo-lekene i 1952 som forsvarte en OL-tittel i kunstløp for menn da han sikret seieren i lørdagens friløp.

Hanyu holdt unna for landsmann Shoma Uno og spanske Javier Fernández i lørdagens friløp. Mesteren fra Sotsji-OL la grunnlaget for seieren da han vant fredagens kortprogram. Rivalen Nathan Chen feilet fullstendig.

23 år gamle Hanyu slo tilbake etter å ha vært ute med en ankelskade i tre måneder.

– Jeg er lettet over at jeg klarte å stå på skøyter her siden det var så mange som støttet meg, sa Hanyu til japanske NHK.

– Jeg er veldig heldig. Jeg er takknemlig. Jeg klarte å lande det hoppet jeg ville. Det var bra, la han til.

Deler trener

Bronsevinner Fernández deler trener Brian Orser med Hanyu. Orser rushet på isen for å gratulere Hanyu etter hans kontrollerte oppvisning, før mannen med to OL-sølv måtte løpe tilbake for å motivere Fernández før hans løp.

Fernández kunne ikke matche Hanyu og Uno avsluttet dagen med å klatre fra tredje- til annenplass sammenlagt med flere sterke hopp i sluttminuttet.

Amerikanske Nathan Chen, som var alene om å slå Hanyu forrige sesong, klatret kraftig på resultatlistene da han var best i lørdagens friløp. 18-åringen satte olympisk rekord i friløpet da han ble den første som landet seks kvadrupel-hopp.

Ga alt

Chen fikk 215,08 poeng, en av de høyeste poengsummene som noen gang er satt i kunstløp.

– Jeg har jobbet med den en stund. Den har aldri helt hengt sammen, sa Chen, som innrømte at han bestemte seg for å prøve etter skuffelsen i kortprogrammet.

– Jeg bare, jeg har allerede falt så mange ganger denne uken at jeg like så godt kan ofre alt og se hva som skjer, avsluttet amerikaneren.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært