Meny

Dobbelt sveitsisk i slopestyle på svak norsk dag

Johanne Killi i et luftig svev i lørdagens finale i slopestyle. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Sarah Höfflin fra Sveits vant lørdagens OL-slopestyle på ski foran landskvinne Mathilde Gremaud. Johanne Killi ble beste norske på 5.-plass.

Höfflin smalt til med 91,20 poeng. Hun bevarte spenningen helt til det siste med et veldig høyt sistehopp, men landet det. Dermed skjøv hun Gremaud ned én plass, etter at lagvenninnen hadde ledet siden hun fikk 88 poeng for sitt første run.

De to norske håpene gikk i bakken i sitt første run og fikk en dårlig start på lørdagens finale. I den andre omgangen satt triksene bedre for Killi, som kjørte ned til 76,80 poeng og en foreløpig 4.-plass. Christiansen måtte igjen i bakken i to av hoppene, inkludert det siste, hvor hun fikk altfor mye høyde. Med 24 poeng lå hun fortsatt sist blant de tolv kjørerne i finalen.

I den siste omgangen landet ikke Killi det siste hoppet, og hun ble stående med andre omgang som sitt beste – og dermed tellende – resultat. Christiansen fikk for mye fart på sitt siste hopp, og klarte dermed ikke sitt planlagte triks, men forbedret sitt resultat og endte på 60.40 poeng, noe som ga henne en niendeplass.

Det er bare den beste omgangen som teller i finalen i Phoenix Park. I kvalifiseringen tidligere på dagen, ble de norske kjørerne nummer to og tre bak svenske Emma Dahlström.

(©NTB)

Populært