Meny

Haitis president: Oxfam-skandalen er toppen av isfjellet

Haitis president Jovenel Moïse hevder ansatte i flere organisasjoner står bak misbruk. Foto: Dieu Nalio Chery / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haitis president hevder prostitusjonsskandalen rundt Oxfam ikke er den eneste. Han sier flere hjelpeorganisasjoner har dekket over misbruk blant egne ansatte.

Flere Oxfam-ansatte har allerede mistet jobben etter påstander om at de kjøpte sex av unge prostituerte i Haiti.

I et intervju med nyhetsbyrået Reuters ber president Jovenel Moïse i Haiti om etterforskning også av Leger Uten Grenser og andre hjelpeorganisasjoner som kom til landet etter jordskjelvet i 2010.

– Oxfam-saken er bare den synlige delen av isfjellet. Det er ikke bare Oxfam, det er andre organisasjoner i samme situasjon, men de skjuler informasjonen internt, hevder presidenten.

Skandalen i Oxfam har rystet hele bistandssektoren og har ført til at Storbritannia og EU revurderer den økonomiske støtten til organisasjonen. Oxfam har beklaget saken og satt i gang intern granskning.

– Det bør være etterforskning av andre organisasjoner som har jobbet her siden 2010. For eksempel måtte Leger Uten Grenser sende hjem 17 personer uten å gi noen forklaring, sier Moïse.

Det er ikke klart hvilken sak Moïse viser til. Leger Uten Grenser-talsperson Analia Lorenzo sier til Reuters at de vil se nærmere på kommentarene til Moïse. Hun understreker samtidig at de ønsker ytterligere granskninger av bistandssektoren velkommen. Onsdag opplyste Leger Uten Grenser at de hadde håndtert 24 saker som dreide seg om seksuell trakassering eller misbruk blant sine 40.000 ansatte i fjor. 19 personer mistet jobben.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært