Meny

Giroud scoret sitt første da Chelsea smadret Hull

Olivier Giroud både scoret og hadde assist i Chelseas 4-0-seier over Hull i FA-cupen. Her feirer han med Pedro. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olivier Giroud åpnet målkontoen da Chelsea lekte seg til 4-0 over Hull i FA-cupen. Franskmannen la også opp til Willians to scoringer.

Antonio Conte har hatt tøffe uker så langt i 2018, men de siste dagene har spillerne hans svart på tiltale og levert sårt tiltrengte resultater. Mandag tok Chelsea en komfortabel 3-0-seier over West Bromwich i ligaen, mens Hull fire dager senere ble feid av banen i jakten på kvartfinalebillett i FA-cupen.

Gjestene, som hadde Adama Diomande med fra start, var sjanseløse under flomlyset i Vest-London. Før kampklokka viste to minutter lå ballen i nettet bak Hulls sisteskanse. Willian traff perfekt da han upresset fikk lov til å skyte fra 20 meter.

I forkant utnyttet Olivier Giroud sløvt Hull-spill, erobret ballen og sendte den videre til Willian. Der Giroud fikk mye fysisk juling mot WBA sist, hadde den franske nysigneringen en flott kveld på jobben mot et av mesterskapsseriens svakeste lag.

Han sto for nok en assist da Willian la på til 3-0 og ble tomålsscorer, og tre minutter før pause var han sist på ballen. Det var Girouds første nettkjenning etter overgangen fra Arsenal forrige måned.

– Jeg hadde en del sjanser i tidligere i kamper, så denne har jeg ventet på. Det er viktig for meg å score mitt første mål. Det gir meg en følelse av lettelse, sa Giroud til BT Sport.

– Det er også viktig at vi har slått tilbake etter en del skuffende resultater. Nå gjelder det å fortsette i samme spor. Vi trenger å bygge videre på de to siste kampene, la han til.

Enveiskjøring

Chelsea vasset i sjanser den første halvtimen. Det var farlig så å si hver gang vertene gikk i angrep. Spesielt Pedro og Giroud så flere muligheter renne bort, men førstnevnte fikk til slutt scoringen sin. Etter 27 minutter plasserte spanjolen inn 2-0 kontrollert forbi Hull-keeper David Marshall.

Også på den scoringen var Giroud viktig i det oppbyggende spillet. Og fem minutter senere snappet franskmannen opp ballen og slapp den videre til Willian, som igjen fikk nettsus fra distanse.

Giroud kom selv på scoringslista da han flikket inn 4-0 på et lavt innlegg fra Emerson kort tid før pause.

Straffebom

Hull hadde ikke noe å by på, men fikk likevel sjansen til å redusere tidlig i annen omgang. Cesc Fàbregas felte Harry Wilson på klønete vis, og dermed fikk gjestene straffe. Den klarte ikke David Meyler å utnytte seg av. Forsøket ble reddet av Chelsea-keeper Willy Caballero.

Ikke uventet roet Chelsea ned spillet i annen omgang. Hjemmelaget hadde likevel flere muligheter til å øke til 5-0.

Diomande ble værende på banen gjennom hele kampen. Nordmannen og resten av Hull-gjengen fikk en fotballeksjon de neppe glemmer med det aller første.

I fredagens andre cupkamp ble Jamie Vardy matchvinner i Leicesters 1-0-seier over Sheffield United.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært