Svindal usikker på videre satsing

Aksel Lund Svindal pekte på lagkamerat Kjetil Jansrud etter sitt løp, som da var i ledelsen i super-G-rennet fredag.
Aksel Lund Svindal pekte på lagkamerat Kjetil Jansrud etter sitt løp, som da var i ledelsen i super-G-rennet fredag.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

35 år gamle Aksel Lund Svindal sier han ikke har bestemt seg om han skal ta fatt en ny sesong på grunn av det trøblete kneet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Romerikingen kom på 5.-plass i fredagens super-G da Kjetil Jansrud tok bronsen. Dagen før ble han første nordmann til å ta OL-gull i utfor. Vinterlekene i Pyeongchang er hans siste, men om det blir en sesong til på veteranen, er ikke sikkert.

– Jeg har ikke bestemt meg om videre satsing. Jeg kjører sesongen ut, sa Svindal til pressen etter super-G-løpet.

Han sier at om han skal gå på en ny sesong, må han kjøre mer på ski enn han har gjort i vinter. I en periode i vinter trente han kun 10 prosent av det han egentlig skulle gjort, så Svindal er klar på at han må tåle mer trening.

– Sannsynligvis er hvile det som skjer videre. En god hvileperiode og så opptrening utover sommeren og høsten for å være bedre rustet når sesongen kommer, sier Svindal på NTBs spørsmål om hvile er neste på programmet.

– Jeg har ikke så lyst til bare å konkurrere, jeg vil alltid kjøre mye på ski òg. Jeg vet ikke før jeg får prøvd litt, sa han.

– Kneet må fungere bedre enn det gjorde før jul, slo Svindal fast.

Svindal står med to gull, ett sølv og en bronse i OL-sammenheng. I VM har han fem gull, og i verdenscupen står han med 35 seirer.