Tidligere Oxfam-leder benekter kjøp av sex

Hjelpeorganisasjonen Oxfams tidligere landsjef i Haiti nekter for å ha kjøpt sex av unge prostituerte etter jordskjelvet i 2010. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rolan van Hauwermeiren, som ledet Oxfams team i Haiti, er en av tre ansatte som har gått av etter anklager om sexkjøp i etterkant av det voldsomme jordskjelvet i landet.

– Jeg har aldri vært på et bordell, en nattklubb eller en bar i det landet, sier den 68 år gamle belgieren i et fire sider langt brev publisert av det belgiske nyhetsnettstedet VTM News.

– Det har vært flere menn og kvinner som har prøvd å komme seg inn i huset mitt med forskjellige påskudd for å be om penger, arbeid, eller for å tilby seksuelle tjenester. Men jeg ga aldri etter for disse framstøtene, opplyser han.

Van Hauwermeiren, som har forklart seg i forbindelse med en intern granskning i den britiske hjelpeorganisasjonen, sier han har innrømmet å ha hatt intim omgang tre ganger i huset sitt.

– Dette var med en hederlig, voksen kvinne, som ikke var et offer for jordskjelvet og heller ikke en prostituert. Og jeg ga henne ikke penger, opplyser Van Hauwermeiren, som legger til at han er dypt skamfull over hendelsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært