Olimb irritert over urutinert manøver

Mathis Olimb (til venstre) rygget ned Sveriges keeper Viktor Fasth, og dermed fikk Norge et mål annullert i OL-kampen som endte 0-4. Foto: Bruce Bennett / AP / NTB scanpix
Mathis Olimb (til venstre) rygget ned Sveriges keeper Viktor Fasth, og dermed fikk Norge et mål annullert i OL-kampen som endte 0-4. Foto: Bruce Bennett / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norges ishockeyherrer fikk et mål annullert på stillingen 0-2 fordi Mathis Olimb veltet Sveriges keeper. Han mente at dommernes avgjørelse var grei.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hadde Norge fått scoringen, ville det vært på et perfekt tidspunkt med tanke på å skulle klare å innhente Sveriges ledelse. I stedet ble målet annullert, og luften gikk etter hvert litt ut av det norske laget, som tapte 0-4.

– Annulleringen er grei, den. Jeg går inn og prøver å skygge keeperen, og så faller jeg litt bakover. Fasth er 35 år og rutinert, og det er klart at han ramler lett der. Da vet han jo at det ikke blir mål, sa Olimb til NTB om situasjonen som oppsto i tredje periode.

Det kunne se ut som Fasth forsøkte å bli truffet av Olimb da han merket at nordmannen ikke klarte å bremse før han kom inn i keeperens område.

– Ja, han oppsøker kontakt, så klart. De har jo sin «goalie crease» som er hellig. Og jeg er 32 jeg og, da. Jeg skal stoppe ti centimeter lenger framme, sa Olimb.

Det var broren Ken André Olimb som satte pucken i mål og jublet for scoring. Så måtte spillerne vente en stund mens dommerne gikk gjennom reprisen og til slutt annullerte målet.

Mathis Olimb påpeker at det ikke er sikkert det ville blitt mål om han ikke hadde rygget ned Fasth.

– Det vet vi ikke, for da hadde han jo ikke ramlet, men stått der.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært