23 strake for Canadas ishockeykvinner

Det var tøffe tak da Canada slo USA 2-1 i ishockey for kvinner torsdag. Foto: Nathan Denette, The Canadian Press via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA kjempet med nebb og klør for å bryte Canadas seiersrekke i OL-turneringer i ishockey, men måtte se seg slått 2-1 i torsdagens prestisjeduell.

Dermed er Canada oppe i 23 strake seirer i OL-kamper. Laget er ute etter sitt femte strake OL-gull. USA, som har vunnet VM åtte av de ti siste gangene, har ikke vunnet OL siden 1998.

Begge lag var semifinaleklare i OL før torsdagens gruppefinale, som derfor handlet bare om prestisje. Det førte ikke til at spillerne la noe mellom i duellene. Begge ønsket et psykisk overtak før lagene etter alt å dømme møtes igjen i OL-finalen.

Meghan Agosta og Sarah Nurse scoret for Canada i 2. periode, og keeper Genevieve Lacasse reddet 44 skudd.

Håndgemeng

Kendall Coyne skapte ny spenning med sin redusering 23 sekunder ut i 3. periode, og USA presset på for utligning. Tross 45-23 i skuddstatistikken kom man ikke nærmere enn Brianna Deckers stolpetreff på lagets siste skudd.

Jakten på returen endte med håndgemeng foran målet, og utvisninger for roughing da dommerne talte opp etter sluttsignalet.

– Det var full krig foran meg, og jeg ble dyttet inn i mål. Jeg sørget bare for at pucken ikke fulgte etter, sa Lacasse.

Følelser

– Disse lagene er rivaler, og vi så akkurat hva vi kunne vente. Vi tar med oss samme følelser på isen neste gang vi møter dem, sa USAs trener Robb Stauber.

Canada vant A-gruppen med tre strake seirer, mens USA måtte nøye seg med 2.-plassen.

Finland sikret 3.-plassen med 5-1-seier over OAR og møter dermed Sverige i kvartfinale lørdag om retten til å spille semifinale mot Canada. Michelle Karvinen scoret to mål i overtall, mens Riikka Välilä, Minnamari Tuominen og Petra Nieminen også scoret.

Sveits og OAR gjør opp om retten til å spille semifinale mot USA.