Fotballpresidenten ikke redd for russisk trussel

Fotballpresident Terje Svendsen er ikke nervøs fordi han kan være klagd inn til FIFA etiske komité. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Fotballpresident Terje Svendsen er ikke nervøs fordi han kan være klagd inn til FIFA etiske komité. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fotballpresident Terje Svendsen føler seg trygg på sine uttalelser om Russland og doping. Han har ikke hørt noe fra FIFA om at han er klagd inn av VM-landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er et par uker siden den fungerende russiske fotballpresidenten Aleksander Alajev skal ha sagt til et russisk nettsted at de har klagd Svendsen inn til FIFAs etiske komité for hans uttalelser om Russland og doping. Svendsen har bedt om at fakta blir lagt på bordet etter avsløringene om statsstyrt doping i landet før Russland skal arrangere VM i sommer.

– Jeg har ikke mottatt noe spesielt fra FIFA, men jeg har registrert i russiske medier at det er blitt omtalt at jeg har blitt stevnet inn for etisk komité i FIFA for våre uttalelser om dopingspørsmålet i Russland. Vi vet hva vi har sagt, sa fotballpresidenten til NTB under et pressetreff tirsdag.

– Hva tenker du om at du kan være klagd inn?

– Jeg føler meg ganske trygg på det. I denne typen spørsmål, når jeg møter journalister, så svarer jeg alltid skriftlig, fordi jeg vet at du beveger deg i grenselandet mellom idrett og politikk, og da er det om å gjøre å være veldig presis. Jeg føler at NFF står veldig trygt på de uttalelsene som er gjort, og så er det selvfølgelig rom for fortolkning av uttalelser, og jeg tror det er det som har skjedd i dette tilfellet her.

Sendt nytt brev til FIFA

Svendsen avslørte på pressetreffet at uttalelsene er fulgt opp i et brev til komiteen i FIFA som har med VM-arrangementet å gjøre. Brevet ble sendt felles av de nordiske landene for en drøy uke siden.

– I internasjonale idrettspolitiske spørsmål har vi samarbeid Norden imellom. I forbindelse med trekningen til Nations League hadde vi et nordisk møte hvor vi diskuterte siste tids utvikling innenfor dette spørsmålet, og da bestemte vi oss for at den riktige måten å ta opp dette spørsmålet var å sende dette skriftlig gjennom FIFA organisasjonskomité, de som har ansvar i FIFA for å organisere Russland-VM. Der har vi rettet en skriftlig henvendelse for å høre hva FIFA gjør i forbindelse med dette spørsmålet, forklarte Svendsen.

VM i sommer

– Det var et oppklarende spørsmål. Det NFF ber om er at vi skal få fakta på bordet. Og det er fakta vi har bedt om i dette brevet. Så forventer vi at FIFA håndterer dette spørsmålet på lik linje som dopingspørsmål i andre idretter, la han til.

Russland skal arrangere fotball-VM allerede i sommer. Det skjer kun få måneder etter at landet ble utestengt fra både vinter-OL og Paralympics i Sør-Korea.

Visestatsminister Vitalij Mutko, som var sjef for fotball-VM i Russland i 2018 fram til slutten av desember i fjor, er blant dem som ble utestengt fra OL.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært