Haver-Løseth gråt for Mowinckel og hyllet utforheltene

Nina Haver-Løseth var full av følelser etter å ha sett lagvenninnen Ragnhild Mowinckel ta OL-sølv i storslalåm. – Jeg har nesten ikke ord, sa veteranen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv måtte Haver-Løseth nøye seg med 15.-plass i det olympiske storslalåmrennet, men 28-åringen fant mye trøst i at hun fikk oppleve en norsk alpindag som nærmest mangler sidestykke.

Ved siden av Ragnhild Mowinckels sterke sølvmedalje i storslalåm, ble det olympisk dobbeltseier til Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud i utforbakken noen kilometer unna.

– Jeg har nesten ikke ord. Nå har jeg stått og tuta hos Eurosport, så det er nesten litt flaut. Vi er så glade på Ragnhilds vegne. Det er første medaljen for norsk kvinnealpint siden 1936, og det har vi fått høre i ganske mange år, for å si det sånn, smilte Haver-Løseth til NTB da hun ble bedt om å sette ord på lagvenninnens største dag i karrieren.

Rørende og fint

Haver-Løseth var tydelig på at hele det norske laget unnet Molde-jenta den gledelige sølvmedaljen.

– Det er rørende, og jeg vet hvor hardt hun og vi som lag har jobbet for dette. Dette er ikke bare stort for Ragnhild, men også stort for oss som lag, sa 28-åringen.

– Blir det enklere for dere andre å ta etter henne nå?

– Nå er det bare å brette opp ermene og hive seg på, smilte Haver-Løseth, som var imponert over den uredde innstillingen til sølvjenta.

– Ragnhild tar risiko, gir gass og får en olympisk medalje i dag. Hun er steinkald og innmari god på å ta de risikoene hun må. Det handler om å kjøre med senkede skuldrer og gi full gass, og det fikk hun betalt for i dag, sa Spjelkavik-jenta.

Brølte

Minst like full av beundring var hun etter Aksel Lund Svindals og Kjetil Jansruds råsterke dobbeltseier i utfor.

– Hva er de laget av? Uansett min prestasjon, er jeg stolt av å være norsk i dag. Jeg er stolt over å være alpinist og å være på samme lag som dem, smilte Haver-Løseth.

Selv fulgte hun utfordramaet sammen med lagvenninnene i varmebua.

– Det var gøy! Vi satt og brølte. Det var artig og inspirerende å se på, sa 28-åringen.

Sin egen dag i alpinbakken oppsummerte hun slik:

– Veldig mye bedre i annen omgang. Jeg klarte å slippe meg mer løs, men henget tok litt knekken på meg. Likevel et steg i riktig retning.

Fredag kjører Haver-Løseth slalåm i OL.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært