Meny

Savchenko og Massot druknet i gledestårer

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aljona Savchenko og Bruno Massot kjempet «som tigere» og ble OL-mestere i kunstløp. Etterpå fikk gledestårene renne fritt.

Den tyske duoen leverte et fantastisk friløp til ny verdensrekordsum og tok gullet foran nesen på de kinesiske verdensmestrene Sui Wenjing og Han Cong, etter at Sui falt i friløpet. Seiersmarginen var på 0,43 poeng.

Meagan Duhamel/Eric Radford fra Canada tok bronsen 5,75 poeng bak vinnerne, mens OAR-duoen Jevgenia Tarasova/Vladimir Morozov endte utenfor pallen etter å ha vært toere i kortprogrammet.

Savchenko/Massot jublet først for ny rekordsum for et friløp. Deretter så de rivalene angripe totalsummen deres og komme til kort.

Det skjedde etter at paret var langt nede etter Massots fall i kortprogrammet. 34-årige ukrainskfødte Savchenko trodde drømmen om et første OL-gull, i hennes femte OL, var knust.

Franskfødte Massot måtte redusere en trippel salchow til en dobbel, og dermed forsvant fire poeng. Laget var på fjerdeplass før friløpet, langt bak de to parene i teten.

Revansj

24 timer senere gjorde Massot opp for seg. Han holdt tritt med Savchenko steg for steg, og til tonene fra «La Terre vue du ciel» av Armand Amar fortryllet de både publikum og dommerne i ishallen i Gangneung.

Etter avsluttet program lå de på isen i hverandres armer, før Massot bukket dypt for partneren og veien gikk til «kiss and cry»-sonen, der gledestårene fosset da poengsummen 159,09 kom opp.

Det er en forbedring av rekordsummen 157,25 som paret oppnådde under Grand Prix-finalen i desember.

– Feilen min plasserte oss på fjerdeplass, seks poeng bak. Det var vanskelig å svelge, sa Massot.

– Etter et møte i laget ble vi enige om at «i morgen er en ny dag», og at vi måtte angripe friløpet som tigere.

Skrev historie

– Jeg var positiv. Jeg sa til Bruno at vi skal skrive historie. Og så gikk alt slik jeg hadde forestilt meg det, sa Savchenko.

Friløpet ga totalsummen 235,90, som til slutt holdt til seier 0,43 poeng foran Sui og Han.

Gulljubelen kunne slippes løs først etter at rivalene hadde vært i aksjon. Duhamel/Radford trakk fram tidenes første kast med fire rotasjoner i et OL, men det var ikke nok.

Duhamel/Radford hadde det nest beste friløpet til 153,33 poeng, mens Sui/Han fikk 153,08.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært