Milliardunderskudd fikk Norwegian til å stupe på børsen

Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norwegian fikk et enda dårligere resultat enn fryktet blant analytikerne. Milliardunderskuddet fikk selskapet til å stupe på børsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Underskuddet før skatt ble 1,4 milliarder kroner i fjerde kvartal 2017, mot et overskudd på 299 millioner kroner i samme kvartal i 2016.

På forhånd hadde analytikerne estimert et underskudd på 771 millioner kroner, ifølge TDN Finans.

–Vi er selvsagt ikke fornøyd med dette resultatet. Samtidig var 2017 preget av global vekst, nye ruter, høy fyllingsgrad og fortsatt flåtefornyelse. Gjennom vår globale strategi, bidrar vi til verdiskaping og nye arbeidsplasser overalt hvor vi flyr, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Driftsinntektene i fjerde kvartal ble på 7,8 milliarder kroner, opp fra vel 6 milliarder i samme kvartal i 2016. Driftsresultatet var på minus 1,025 milliarder kroner, en nedgang fra 335 millioner kroner i pluss i fjerde kvartal i 2016.

Antall passasjerer fortsetter å øke

Til tross for milliardunderskuddet, fortsetter Norwegians økning av passasjerer. Om lag 33 millioner passasjerer reiste med Norwegian i 2017, en økning på 13 prosent sammenlignet med året før.

Fyllingsgraden holdt seg stabil og endte på 87,5 prosent for hele 2017, sammenlignet med 87,7 prosent året før.

Ifølge årsrapporten var 76 prosent av flyene i rute i fjerde kvartal, sammenlignet med 74 prosent i samme kvartal året før.

I løpet av fjoråret satte Norwegian totalt 32 fabrikknye fly i trafikk.

Stuper på børsen

Da Oslo Børs åpnet torsdag morgen, kom Norwegian dårligst ut. Flyselskapet falt om lag 10 prosent, men hentet seg etter hvert litt inn i igjen.

Etter en halvtimes handel var aksjen ned nesten 7 prosent.

Med det faller aksjene på nytt tilbake til bunnivået fra slutten av fjoråret – det laveste nivået siden 2013, ifølge E24.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært