Skeleton-Hanssen på 19.-plass halvveis i konkurransen

Alexander Henning Hanssen i aksjon i Pyeongchang. Nordmannen ligger på 19.-plass etter at to heat er unnagjort. Foto: Wong Maye-E / AP / NTB scanpix
Alexander Henning Hanssen i aksjon i Pyeongchang. Nordmannen ligger på 19.-plass etter at to heat er unnagjort. Foto: Wong Maye-E / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norges eneste OL-utøver i skeleton, Alexander Henning Hanssen, ligger på 19.-plass etter to av fire heat i Pyeongchang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

30-åringen havnet på 17.-plass i første heat i akeøvelsen der man kjører med hodet først. I neste heat klarte ikke Hanssen, som er halvt canadisk, å forbedre prestasjonen og hadde 22. beste tid.

Sammenlagt halvveis i konkurransen ligger Hanssen på 19.-plass, 2,60 sekunder bak ledende Yun Sung-bin fra Sør-Korea.

Hjemmefavoritten har en solid ledelse på 74 hundredeler ned til Nikita Tregubov (OAR). Latviske Martins Dukurs, et av Hanssens idoler, ligger på bronseplass.

– Jeg fikk det ikke til 100 prosent i dag. Det vil jeg gjøre fredag, sa Yun etter å ha notert klar bestetid i begge omganger.

Tusenvis av sørkoreanere var i akebanen for å heie på ham, og det blir sannsynligvis enda flere på konkurransens annen dag. Det vil være en stor sensasjon om det ikke ender med hjemmeseier.

OL-debutanten Hanssen kom på 16.-plass i EM i fjor. I VM ble det 32-.plass. Hans mål i Pyeongchang er å komme blant de ti beste.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært