Klæbo om femmila: – Tror det blir for langt for meg

Johannes Høsflot Klæbo fikk onsdag OL-gullet for sprintseieren. Han har lyst til å gå lagsprinten og herrestafetten, men vet ikke hvor lurt det er at han går femmila. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Johannes Høsflot Klæbo fikk onsdag OL-gullet for sprintseieren. Han har lyst til å gå lagsprinten og herrestafetten, men vet ikke hvor lurt det er at han går femmila. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nybakt OL-mester Johannes Høsflot Klæbo er usikker på om han bør gå femmila. Fra før er det klart at han ikke stiller til start på fredagens 15 kilometer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag herjet trønderen på OL-sprinten og tok et klart gull. Klæbo har hittil gått de to første langrennskonkurransene i Pyeongchang, men han blir ikke å se på 15-kilometeren i fri teknikk.

Det samme kan skje når det skal kjempes om medaljer på den klassiske 50-kilometeren på OLs nest siste dag.

– Jeg håper på stafett og lagsprint. Så får vi se, sier Klæbo til Adresseavisen på spørsmål om hvilke av de resterende distansene han ser for seg å gå.

– Jeg tror fem mil er for langt for meg, legger han til.

Landslagstrener Tor-Arne Hetland vil ikke si for mye om et mulig laguttak til OLs siste distanse for langrennsgutta.

– Vi tar uttaket til femmila når den tid kommer. Nå holder vi fokus mot neste øvelse. Johannes får hvile noen dager, så skal vi se etter hvert, sier Hetland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært