Nødhjelpskolonne slapp inn i Øst-Ghouta

Dette barnet ble delvis begravd som følge av et luftangrep i Øst-Ghouta 5. februar, ifølge de frivillige redningsmannskapene som har sendt bildet til nyhetsbyrået AP. Foto: Syrian Civil Defense White Helmets via AP / NTB scanpix
Dette barnet ble delvis begravd som følge av et luftangrep i Øst-Ghouta 5. februar, ifølge de frivillige redningsmannskapene som har sendt bildet til nyhetsbyrået AP. Foto: Syrian Civil Defense White Helmets via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

For første gang siden november har en nødhjelpskolonne sluppet inn i den opprørskontrollerte enklaven Øst-Ghouta utenfor Damaskus, opplyser FN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 250 sivile ble forrige uke drept i massive bombe- og artilleriangrep fra syriske regjeringsstyrker i Øst-Ghouta.

De rundt 400.000 innbyggerne lider av alvorlig mat- og medisinmangel, og forstadsområdet har vært beleiret av regjeringsstyrker siden 2013.

– Årets første kolonne fra FN og syriske Røde Halvmåne har krysset fronten inn til Nashabieh i Øst-Ghouta for å levere mat og medisiner til 7.200 mennesker i den beleirede enklaven, opplyser FNs nødhjelpskontor onsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært