Et steg nærmere NHL-lag i Seattle

Forstadslaget Seattle Thunderbirds i Western Hockey League er det nærmeste Seattle har til et NHL-lag i ishockey, men det kan endres etter at en pengesterk gruppe har søkt NHL om å opprette et nytt lag i byen. Foto: Ted S. Warren, AP / NTB scanpix
Forstadslaget Seattle Thunderbirds i Western Hockey League er det nærmeste Seattle har til et NHL-lag i ishockey, men det kan endres etter at en pengesterk gruppe har søkt NHL om å opprette et nytt lag i byen. Foto: Ted S. Warren, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Gruppen som håper å gi Seattle et NHL-lag har tatt et nytt steg mot å innfri drømmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oak View-gruppen, under ledelse av milliardæren David Bonderman og filmskaperen Jerry Bruckheimer, leverte en søknad til NHL om å opprette en ny klubb. Det ble gjort sammen med søknadsgebyret på 10 millioner dollar.

Ligaen har ikke offisielt bekreftet å ha mottatt søknaden, men det ble blant annet tvitret av Seattles borgermester Jenny Durkan.

Seattle-området er det største markedet i USA uten et profesjonelt lag med vintersesong (NHL og NBA).

Seattle hadde et NBA-lag i 41 år inntil Seattle Supersonics forsvant i 2008 og ble til Oklahoma City Thunder.

Dersom søknaden godkjennes, vil NHL vokse til 32 klubber, med 16 i hver halvdel (Eastern Conference og Western Conference). For å få opprette laget må eiergruppen betale inn en avgift på rundt 650 millioner dollar (5,1 milliarder kroner).

Det er uvisst hvor lang tid NHL vil bruke på å behandle søknaden. Det er meningen at det nye laget skal spille i en arena som er under omfattende modernisering og som kan stå klar til sesongen 2020-21.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært