Meny

Ingen statsbegravelse for prins Henrik

Danmarks prins Henrik døde sent tirsdag kveld, 83 år gammel. Her er han under et besøk hos Tesla i California i 2011. Arkivfoto: Paul Sakuma / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter eget ønske skal prins Henrik bisettes kun med nærmeste familie og noen få venner til stede. Han ønsket å få asken spredt over havet og i slottshagen.

Det blir dermed ingen klassisk statsbegravelse for dronning Margrethes avdøde ektemann. Tidligere biskop i København, Erik Norman Svendsen, skal stå for bisettelsen, som foregår tirsdag 20 februar klokka 11.

Det danske kongehuset gir ingen opplysninger om gjestelisten, og understreker at det var prinsens eget ønske at det skulle bli en privat begivenhet.

– Halvparten av asken skal spres i de danske farvann, den andre halvdelen skal i en urne og settes ned i den private hagen på Fredensborg Slott.

Det vil ikke bli offentlig adgang til stedet der urnen skal plasseres.

Bisettelsen finner sted i Christiansborg Slottskirke på Slotsholmen i København, som vanligvis benyttes når medlemmer av kongefamilien skal døpes, konfirmeres eller bisettes.

Dronning Margrethes gemal døde sent tirsdag kveld etter kort tids sykdom, 83 år gammel. Det er en måneds hoffsorg i Danmark. Fram til bisettelsesdagen er det lagt ut kondolanselister i Det Gule Palæ på Amalienborg, og prinsens kiste vil stå i Christiansborg Slottskirke fra lørdag til mandag.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært