Amerikanere sprakk nullen for Koreas ishockeylag

Randi Heesoo Griffin (37) gratuleres med Koreas første og eneste mål i OL-turneringen i ishockey for kvinner. Foto: Bruce Bennett, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det felles koreanske ishockeylaget i OL takket for seg med 1-4-tap mot Japan onsdag. Laget rakk iallfall å juble for sitt første mål.

Det ble verken scoret av en nordkoreaner eller sørkoreaner, men var resultat av samarbeide mellom to amerikanere. Randi Heesoo Griffin scoret målet 9.31 minutter ut i 2. periode, på Koreas 33. skudd på mål i lekene.

Griffin vokste opp i Cary i North Carolina. Hun spiller i OL for morens fødeland.

Pasningen kom fra Marissa Brandt, som bor i Minnesota. Hun er adoptert fra Sør-Korea. I OL bruker hun sitt opprinnelige navn Park Yoon-jung.

Både Japan og Korea var uten sjanse til avansement i turneringen da de møttes i kamp om å unngå sisteplassen. Japan ledet 2-0 etter første periode takket være scoringer av Hanae Kubo og Shoko Ono, men Koreas redusering i midtperioden førte til dagens største jubelbrøl.

Selv Nord-Koreas vanligvis så koordinerte heiagjeng glemte alt de hadde øvd på og bare hoppet opp og ned mens de jublet.

Japan lot seg ikke stoppe og sikret seieren med mål av Shiori Koike og Rui Ukita i siste periode.

Sør-Korea hentet i OL-forberedelsene seks nordamerikanere inn i troppen. Rett før OL ble 12 spillere fra Nord-Korea innlemmet i en utvidet tropp etter en historisk avtale om samarbeid.