Snø stanset flytrafikken til og fra Bergen

Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix / NTB scanpix

Mye snø gjorde at rullebanen på Bergen lufthavn måtte stenges onsdag morgen. På formiddagen kunne den åpnes igjen, men det var forsinkelser i flytrafikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi snør ned, sa fungerende lufthavndirektør Øystein Skaar til Bergensavisen tidlig onsdag.

En rekke avganger fram til klokka 8.30 ble rammet. SAS-avgangene til Trondheim, Stavanger og Oslo ble innstilt. Det samme gjaldt Norwegians flygninger til Stavanger og Oslo, samt Widerøes flygninger til Tromsø, Sandefjord og Kristiansand, ifølge Avinor.

Fortsatt forsinkelser

Onsdag formiddag ble SAS' København-fly innstilt, mens det var mellom 10 og 15 minutter forsinkelse på flere andre avganger.

– Om du skal ut og reise, møt opp som normalt med mindre du får annen informasjon fra flyselskapet ditt, lyder beskjeden fra flyplassen.

Snø og uvær gjør det heller ikke enklere for dem som velger bil som transportmiddel onsdag morgen.

Stengt i fjellet

Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt for kjøretøy under 7,5 tonn, mens det er kolonnekjøring for tyngre kjøretøy. Riksvei 13 over Vikafjellet, fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet og fylkesvei 45 Hunndalsveien er stengt på grunn av uvær.

Meteorologisk institutt har utstedt en lang rekke obs-varsler. Det er stor snøskredfare i Rogaland og Vest-Agder, og det meldes om vanskelige kjøreforhold på Vestlandet sør for Stad og i fjellet i Sør-Norge. I Møre og Romsdal og på Vestlandet sør for Stad er det meldt kraftig vind.

– Nedbøren på Vestlandet er i ferd med å gi seg, men pusterommet blir kort. En ny omgang snø (og måking) ventes i morgen, og da slipper heller ikke fjellet i Sør-Norge og resten av Sørlandet unna, tvitret meteorologene onsdag formiddag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært