Bomtur for Nord-Koreas skjønnhetshær i OL

Nordkoreanske kvinner på tribunen under OL. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Nordkoreanske kvinner på tribunen under OL. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De nordkoreanske heiajentene inntok slalåmbakken i Sør-Korea onsdag. De rakk bare å vise fram noen få innøvde rop og dansetrinn før rennet ble avlyst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea har sendt 230 utvalgte kvinner til nabolandet i sør for å være på tribunen. De skal ifølge Fox News være håndplukket av landets enehersker Kim Jong-un og ledelsen i landet.

Onsdag kom de til slalåmen bare for å måtte snu etter en times tid på tribunen. Sikkerhetsvakter var påpasselig framme og gjorde at heiagjengen ikke fikk nærkontakt med andre tilskuere og pressefolk så lenge de var på plass i anlegget.

Elite

Det er meldt fra flere medier at de nordkoreanske heiajentene måtte være over 163 centimeter høye, komme fra gode familier og være vakre for å komme med i kampen om Sør-Korea-tur.

Etter andre verdenskrig ble Korea delt i to. De to landene har vært strikt atskilt siden Korea-krigen ble avsluttet i 1953 etter vel tre svært blodige år.

Etter Korea-krigen har Sør-Korea hatt en voldsom økonomisk utvikling, mens Nord-Korea er et av verdens fattigste land.

Kort vei

Det er bare 80 kilometer i luftlinje fra grensen mellom landene til OL-byen Pyeongchang.

Nord-Korea har også tidligere ved noen få anledninger sendt en såkalt «skjønnhetsarmè» til Sør-Korea. Første gang var under Asia-lekene i 2002.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært