Oxfam-ansatte anklages for overgrep i Sør-Sudan 

Britiske Oxfam er i hardt vær etter avsløringer om at hjelpeorganisasjonens ansatte har begått seksuelle overgrep i flere land. Foto: AP / NTB scanpix
Britiske Oxfam er i hardt vær etter avsløringer om at hjelpeorganisasjonens ansatte har begått seksuelle overgrep i flere land. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ansatte i hjelpeorganisasjonen Oxfam, som fra før er i hardt vært etter anklager om sexkjøp i Haiti, anklages for voldtekt og overgrep i Sør-Sudan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag gikk den britiske hjelpeorganisasjonens nestleder Penny Lawrence av etter avsløringer om at ansatte hadde kjøpt sex av prostituerte i Haiti etter jordskjelvet i 2010.

– Som programdirektør på den tiden skammer jeg meg over at dette skjedde da jeg hadde ansvaret, og jeg tar fullt ansvar, sa hun.

Avgangen kom etter at Storbritannias bistandsminister Penny Mordaunt truet med å kutte regjeringens støtte dersom Oxfams-sjefene ikke utviste «moralsk lederskap».

Tirsdag ble det framsatt nye anklager mot Oxfam-ansatte, denne gangen i Sør-Sudan, der hjelpearbeidere fra organisasjonen anklages for voldtekt og seksuelle overgrep

Fire av Oxfams hjelpearbeidere i landet har fortalt at de enten har blitt utsatt for voldtekt og overgrep fra kollegaer, eller at de har vært vitne til at kollegaer har begått voldtekt eller overgrep.

Opplysningene kom fram i en undersøkelse Oxfam selv utførte blant 120 av sine ansatte i tre land mellom 2012 og 2015.

Mellom 11 og 14 prosent av de spurte fortalte at de enten var blitt utsatt for seksuelle overgrep fra kollegaer eller hadde vært vitne til kollegaers overgrep.

Undersøkelsen ble aldri fulgt opp av Oxfam-ledelsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært