Stadig flere levninger og flydeler funnet etter russisk flystyrt

Bildet viser letemannskap på ulykkesstedet tirsdag. Foto: AP / NTB scanpix
Bildet viser letemannskap på ulykkesstedet tirsdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Over tusen deler av levninger og flere hundre flydeler er funnet på ulykkesstedet der et russisk fly styrtet nær Moskva i helgen. 71 mennesker mistet livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Fram til tirsdag morgen var det funnet over 1.400 fragmenter av levninger fra de omkomne og rundt 500 fragmenter fra flyet, heter det i en uttalelse fra det russiske krisedepartementet.

Vrakdeler fra flyet ble spredt ut over et 300.000 kvadratmeter stort område da flyet styrtet i bakken søndag. Siden har etterforskere og letemannskap arbeidet døgnet rundt på stedet.

– Rundt 1.000 personer deltar i arbeidet, som pågår døgnkontinuerlig, fordelt over tre skift, heter det i uttalelsen.

Videre opplyser departementet at de etterlatte vil få utbetalt rundt 400.000 kroner hver i erstatning. Pengene skal komme fra flyselskapets forsikring og fra myndighetene i Moskva.

71 mennesker mistet livet i flystyrten. Etterforskere har slått fast at flyet eksploderte da det traff bakken, bare minutter etter avgang fra Domodedovo-flyplassen i Moskva.

Årsaken til flystyrten er ukjent. Men etterforskerne har utelukket terror. De mistenker at ulykken kan skyldes menneskelig svikt, teknisk feil eller konsekvenser av dårlig vær.

Flyet, som var åtte år gammelt og av typen An-148, tilhørte flyselskapet Saratov Airlines. Det var på vei fra Moskva til Orsk nær grensen til Kasakhstan. Ukrainske og russiske produsenter som har utviklet flyet, deltar i granskingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært