Sammenstøt mellom tyrkisk og gresk kystvaktskip

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan advarer Hellas og utenlandske olje- og gasselskap mot å ta seg til rette i Egeerhavet og utenfor Kypros. Foto: AP / NTB scanpix
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan advarer Hellas og utenlandske olje- og gasselskap mot å ta seg til rette i Egeerhavet og utenfor Kypros. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et tyrkisk kystvaktskip seilte natt til tirsdag med overlegg inn i et gresk kystvaktskip i Egeerhavet, men ingen personer kom til skade, ifølge gresk kystvakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det greske skipet fikk skader i akterspeilet da det ble truffet av baugen på det tyrkiske skipet. Hendelsen fant sted rundt midnatt, nær to små skjær som begge land gjør krav på.

De to NATO-allierte nabolandene har tidligere nesten havnet i krig med hverandre som følge av de to skjærene, som er kjent som Imia eller Kardak.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan advarer samtidig Hellas og utenlandske selskap mot å utvinne gass og ta seg til rette på Tyrkias bekostning utenfor Kypros.

Tyrkiske marinefartøy hindret mandag en borerigg fra det italienske selskapet ENI fra å ta seg fram til et gassfelt sørøst for Kypros.

Kypros er delt i en sørlig gresk-kypriotisk og en nordlig tyrkisk-kypriotisk del, og Tyrkia har flere ganger markert motstand mot olje- og gassutvinning på greskkypriotisk side. Saipem-riggen lå tirsdag for anker rundt 50 kilometer fra gassfeltet.

– De opportunistiske forsøkene på gassutvinning utenfor Kypros og rundt skjær i Egeerhavet, har ikke gått oss hus forbi, sa Erdogan tirsdag.

– Vi advarer dem som går for langt og som feilberegner når det gjelder Kypros og Egeerhavet, la han til.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært