Manninen klarte ikke å stå imot OL-fristelsen

Hannu Manninen på trening i Pyeongchang. Han jobber som flyger til vanlig, men under OL konsentrerer 39-åringen seg først og fremst om å fly på ski. Foto: Kirsty Wigglesworth, AP/NTB scanpix
Hannu Manninen på trening i Pyeongchang. Han jobber som flyger til vanlig, men under OL konsentrerer 39-åringen seg først og fremst om å fly på ski. Foto: Kirsty Wigglesworth, AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den finske kombinertveteranen Hannu Manninen klarte ikke å si nei til en siste mulighet i OL-sirkuset. Flygeren har tro på medalje i Sør-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

39-åringen gjorde comeback foran VM på hjemmebane i Lahti. Det endte med 24.-plass individuelt og 5.-plass i lagkonkurransen.

Manninen vant verdenscupen fire ganger og ble verdensmester i Sapporo i 2007. Han mangler imidlertid et individuelt OL-gull. Nå gir han det et siste forsøk i Pyeongchang.

– Det har vært en utrolig reise. Nå er jeg i Finlands OL-tropp. Det er utrolig å kjenne OL-atmosfæren etter åtte års fravær, sier Manninen, som var med i Vancouver i 2010.

Permisjon

Manninen har jobbet som pilot siden 2011, men fikk permisjon til å delta i Lahti-VM. Det samme gjelder i Pyeongchang. Nå skal han først og fremst konsentrere seg om å fly bakken ned og gå fort i skisporet.

– Som pilot blir jeg av og til kjent igjen i Finland. Folk spør gjerne de kabinansatte om det virkelig er «den» Hannu Manninen som sitter i cockpiten.

39-åringen har OL-gull i stafett fra Salt Lake City i 2002. Det var Finland-trener Petter Kukkonen som oppfordret ham til å stille i Sør-Korea.

Medaljedrøm

– Han drømmer om medalje, det er derfor han er her, sier Kukkonen.

Manninen innrømmer at det kan bli tøft å ta en individuell medalje.

– For meg er hovedmålet å ta medalje i lagkonkurransen (22. februar). Jeg tror vi har en veldig bra sjanse der.

Kombinertguttas første konkurranse kommer onsdag. Da står hopp i normalbakken og ti kilometer langrenn på planen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært