Amerikansk TV-anker beklaget skøytesleiv

NBC-journalist Katie Couric måtte beklage etter at hun forklarte suksessen til Sven Kramer og resten av Nederlands skøyteløpere med at skøyter er et viktig framkomstmiddel for nederlendere. Foto: John Locher, AP / NTB scanpix
NBC-journalist Katie Couric måtte beklage etter at hun forklarte suksessen til Sven Kramer og resten av Nederlands skøyteløpere med at skøyter er et viktig framkomstmiddel for nederlendere. Foto: John Locher, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den kjente amerikanske TV-journalisten Katie Couric ba tirsdag om unnskyldning etter sin sleivete analyse av hvorfor Nederland er best på skøyter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommentaren som har vekket latter og hoderysting i Nederland falt under fredagens åpningsseremoni, da den nederlandske troppen marsjerte inn.

– Dere spør dere kanskje hvorfor de er så gode på skøyter. Det er fordi skøyter er et viktig framkomstmiddel i en by som Amsterdam, sa Couric, og ga seg ikke med det.

– Amsterdam har mange kanaler som fryser om vinteren. Så lenge kanalene har eksistert, har nederlenderne skøytet på dem for å ta seg fra sted til sted, for å konkurrere og for å ha det moro.

Det førte til utstrakt latterliggjøring av Couric på sosiale medier, der mange påpekte at det er helt andre grunner til Nederlands dominans på skøyteisen som i våre dager finnes stort sett bare i ishaller.

– Gratulerer til Nederland med medaljefangsten så langt. Jeg ber om unnskyldning for at jeg var på tynn is hva skøyting på kanalene angår, skrev Couric på Twitter.

– Jeg prøvde å hedre deres historiske lidenskap for sporten, men det ble feil. Jeg ville elske å besøke landet deres igjen og feire deres suksess.

Nederlands ambassade i Washington fulgte opp hennes ordspill i en egen Twitter-melding.

– Hei, Katie Couric. La oss bryte isen! Kom og besøk Nederland, så skal vi vise deg alle de nyskapende måtene nederlendere kommer seg omkring. Vi kan også vise deg våre berømte skøytehaller, sto det.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært