Trochecks målrush avgjorde for Panthers

Vincent Trocheck herjet med Edmonton-spillerne mandag og scoret tre ganger i siste periode da Florida Panthers vant 7-5. Foto: Jason Franson, The Canadian Press via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vincent Trocheck scoret tre mål i siste periode da Florida Panthers slo Edmonton Oilers 7-5 på bortebane i NHL mandag.

– Vi spilte bra. Oilers har masse ferdigheter, og det blir ofte målrikt når de spiller. Vi prøvde å bremse dem litt. Fem baklengs er ikke ideelt, men vi greide å få pucken i nettet, sa Trocheck etter sitt første NHL-hattrick.

Han satte inn 4-3, 5-3 og 7-5 da laget tok sin femte seier på de seks siste kampene. Laget henger med i kampen om sluttspillplass.

Jevgenij Dadonov scoret to ganger for Panthers.

Målfest

Det var en real målfest i NHL mandag, med 26 scoringer på tre kamper. Ligaens dårligste lag Arizona Coyotes bød sine fans på en sjelden jubelkveld da Chicago Blackhawks ble slått 6-1.

Max Domi, Clayton Keller, Alex Goligoski og Tobias Riedler noterte ett mål og en assist hver, mens Antti Raanta reddet 37 skudd.

– Noen ganger har du marginene på din side, sa Raanta.

Arizona har bare 38 poeng og er med det dårligst i ligaen. Buffalo Sabres er nest verst med 42. Blackhawks fikk sitt sjette strake tap og er klart sist i sin avdeling med 56 poeng.

Lightning-tap

William Nylander scoret to mål og bidro med en assist da Toronto Maple Leafs slo ligaens beste lag Tampa Bay Lightning 4-3. Lightning må fortsatt vente på å bli første lag som runder 80 poeng denne sesongen.

– Vi har funnet rytmen, og vi vil beholde den, sa Nylander etter lagets åttende seier på de ni siste kampene.