Overgrepssiktet mann i Ofoten løslates

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet kommer ikke til å begjære videre varetektsfengsling av mannen fra Ofoten som er siktet for seksuelle handlinger mot 22 barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etterforskningen har kommet så langt av vi mener videre varetekt ikke er påkrevd. Hovedregelen er at fengsling iverksettes kun etter dom, og ved særskilt behov i etterforskningsfasen, sier etterforskningsleder Ragnhild Normann ved Narvik politistasjon.

Varetektsfengslingen etter siste kjennelse går ut onsdag. Da mannen i 60-årene ble fengslet på nytt i Ofoten tingrett 31. januar, ba politiet om fire ukers varetekt, men fikk medhold i to uker.

– Etterforskningen pågår for fullt og vil fortsette i tiden etter at siktede er løslatt. Det er gjennomført en rekke avhør, og flere personer vil også bli kontaktet i tiden fremover. Vi jobber fortsatt med gjennomgang av beslaglagt materiale, sier etterforskningslederen.

Noen av de fornærmede har fått oppnevnt bistandsadvokat i forbindelse med etterforskningen. Politiet får bistand fra Kripos, særlig knyttet til avhør andre steder i landet.

Politiet fikk et anonymt tips om mannen i november, og etter å ha undersøkt tipset ble han pågrepet i Ofoten 5. desember. Dagen etter ble han varetektsfengslet i fire uker.

Mannen erkjenner ikke straffskyld for forholdene han er siktet for.