Revansjesugen Mikkelsen vil slå tilbake i de svenske skoger

Andreas Mikkelsen er revansjsugen før Rally Sverige etter at han ble stoppet av dynamoproblemer i VM-åpningen Rally Monte-Carlo. Foto: Christian Alminana, AP / NTB scanpix
Andreas Mikkelsen er revansjsugen før Rally Sverige etter at han ble stoppet av dynamoproblemer i VM-åpningen Rally Monte-Carlo. Foto: Christian Alminana, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Andreas Mikkelsen måtte tidlig bryte Rally Monte-Carlo med tekniske problemer. Nå er nordmannen klar for å revansjere seg på svensk snø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hyundai-føreren fikk ikke den sesongåpningen han hadde håpet på. Nå er han klar til å slå hardt tilbake under den svenske VM-runden. Nordmannen gleder seg spesielt til fredagens fartsprøver i Norge.

29-åringen var veldig skuffet etter VM-åpningen i Rally Monte-Carlo. Selv om han fikk en meget god start på løpet, måtte han gi opp tetkampen allerede fredag med dynamoproblemer. Utbyttet ble tre VM-poeng med tredje beste tid på den siste fartsprøven. De kan vise seg å være verdifulle når sesongen summeres i november.

– Det ble ikke den sesongåpningen vi hadde planlagt, og det var en stor skuffelse å bli felt av dynamoproblemer. Men nå er vi virkelig klare for Rally Sweden, som kanskje er favorittløpet mitt, understreker han.

Mye snø

Det er meldt om mer snø enn i tidligere utgaver av den svenske VM-runden. Han ser fram til å vise seg fram for de norske rallysupporterne når fire av fredagens prøver foregår på norsk side av grensen.

– Med prøver i Norge er det ingen tvil om at vi er på hjemmebane. Norske rallyfans er flinke til å skape liv i skogen. Det er veldig gøy, og ikke minst inspirerende, med så mange nordmenn og norske flagg langs løypa. Selv om vi er utrolig konsentrerte i bilen, er det ikke til å unngå å legge merke til dette, og det er så moro! Stemningen er helt spesiell. Enkelte steder ser vi røyken fra alle bålene ligge som et teppe inne i skogen, forteller han i en pressemelding.

Forholdene ligger også godt til rette for at årets svenskerally blir en uforglemmelig affære.

– I år er det masse snø, og jeg gleder meg vanvittig til å kjøre et ordentlig vinterrally igjen. Snødekte veier og høye brøytekanter er noe helt spesielt. Det går alltid fort i Sverige, og med forholdene som er nå, ligger det an til å gå raskere enn noen gang. Brøytekantene er fine å lene seg på når vi sladder, men vi må være forsiktige. Bruker vi brøytekantene for aktivt, er det en risiko for at vi blir sittende godt fast om vi er uheldige, poengterer han.

God test

Sammen med kartleser Anders Jäger hadde han nylig en test i Sverige sammen Hyundai Motorsport.

– Det ble en veldig fin testdag, og vi reiste hjem med en ordentlig godfølelse, forsikrer han.

Rally Sverige blir nordmannens femte løp for Hyundai Motorsport, og han har vunnet fartsprøver i samtlige løp han har kjørt for Hyundai. Dette er en statistikk han ikke har planer om å bryte i Sverige.

– Jeg liker veldig godt å kjøre på snø, og bilen er rask nok til å vinne. Det beviste Thierry Neuville i fjor. Derfor er pallplass det eneste som gjelder for meg. Med tanke på mesterskapet, blir det svært viktig å få med seg mest mulig poeng, understreker Andreas Mikkelsen, som kan se tilbake på 2.-plassen fra 2014 som sitt beste resultat i den eneste VM-runden som kjøres på snø.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært