Meny

Sp kan gi flertall for SVs barnehageforslag

Sp mener forslaget som foreligger er mangelfullt, men kan likevel støtte det og sikre flertall. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Senterpartiet kan bli tungen på vektskålen når Stortinget stemmer over SVs forslag om å skille mellom ideelle og kommersielle private barnehager.

SV har allerede støtte fra Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Rødt. Regjeringspartiene er imot forslaget, mens Sp er på vippen, skriver Klassekampen.

– Vi har ikke stilt oss bak forslaget fra SV, Ap og KrF i utdanningskomiteens innstilling, men vi vil under behandlingen vurdere å gi subsidiær støtte, sier parlamentarisk leder Marit Arnstad, som sitter i utdanningskomiteen.

Hun sier hennes parti ser behovet for å regulere de store kommersielle aktørene, men mener forslaget ikke skiller godt nok mellom kommersielle barnehager og de små, private.

Frp-leder Siv Jensen sier til Aftenposten at hun mener Ap driver en heksejakt mot private barnehageeiere.

– Nå er heksejakten i gang. Man går til angrep med påstander om at private barnehageeiere er kyniske profittjegere. De sikrer valgfrihet til foreldre, mangfold, og har bidratt til å nå full barnehagedekning. Nå blir de mistenkeliggjort og rakket ned på, sier Jensen. Hun mener Ap tar «veldig lange skritt til venstre» når de vil begrense muligheten til å ta ut profitt.

(©NTB)

Populært